Plantaardig in Leuven: T&Ko

In de Tiensestraat in Leuven, vlakbij de ingang van het stadspark, vind je T&Ko, mijn favoriete theehuisje. T&Ko wordt gerund door Marina en Hilke, een bevlogen en lief moeder-dochterduo.

Rust en inspiratie

De lange, smalle ruimte waar T&Ko sinds kort zit, is ingericht in de sfeer van een knusse, gezellige huiskamer. Plantjes op tafel, fleurige gordijnen, zachte dekentjes en inspirerende quotes aan de muren nodigen je uit even stil te blijven staan en tot rust te komen. Hilke en Marina kozen er bewust voor hun klanten een ruimte te bieden waar ze het gevoel kunnen krijgen thuis te komen en de tijd te mogen nemen.

Ik ben heel enthousiast over die insteek en vind dat best dapper. In onze maatschappij gericht op efficiëntie is het gemakkelijk om steeds maar in de haastmodus te blijven en “snel even wat te gaan drinken” of “een snelle hap” tussen twee afspraken in te proppen, om maar zo veel mogelijk gedaan te krijgen op een dag. Maar Marina en Hilke lopen niet rond te sjezen als kippen zonder kop om geen enkele seconde te verliezen. Ze nemen bewust de tijd om iedereen rustig verder te helpen, suggesties te geven en vragen te beantwoorden. Je kan ontspannen in je eigen bubbel zitten mijmeren, maar als je daar zin in hebt, nemen ze even goed de tijd om erbij te komen zitten voor een persoonlijke babbel. Contact leggen op een dieper niveau met iemand die je niet eens zo goed kent, wat fijn vind ik dat!

Thee en koffie

Hilke en Marina serveren erg leuke drankjes. Over hun arsenaal aan theetjes ben ik als professionele theeleut razend enthousiast. Die zijn samengesteld in samenwerking met een echte theesommelier, hoe indrukwekkend is dat! De verschillende mengelingen zijn gebaseerd op de waarden die Marina en Hilke graag wilden uitstralen met hun theehuisje: huiselijk, verwarmend, respectvol en een beetje anders. Hun eigen favoriete drankje? De T&Ko-thee. Ik ben fan van de ToverThee, met bloemetjes die het drankje magisch helderblauw kleuren.

Koffie is er ook, maar daarvan ga ik de hele dag rondstuiteren als een hyperkinetische kangoeroe, dus dat drink ik zelf niet. Het beoordelen van de koffie laat ik daarom graag over aan iemand anders. Het is alvast leuk om te weten dat ook de keuze van de koffie heel bewust is gemaakt. Deze bestellen Hilke en Marina namelijk bij ArtiZan, een kleine koffiebranderij waar aan een project gewerkt wordt om de koffie volledig op zonne-energie te branden.

Gebak en pannenkoeken, ontbijt en lunch

Ook zijn er pannenkoeken, scones en een gigantische keuze aan gebak. En ontbijten of lunchen kan je bij T&Ko ook. Van al die lekkernijen genoten meneer WEcotip en ik onlangs nog tijdens de T&Ko-brunch en ze kunnen er nogal wat van hoor. Alles is huisgemaakt en volledig plantaardig. Heel fijn dus als je meer of volledig vegan wil eten, maar ook als je opgezadeld zit met een lactose-allergie. Marina en Hilke vertelden me het hartverwarmend verhaal van een kindje met lactose-intolerantie dat helemaal buiten zinnen was toen ze hoorde dat ze kon kiezen uit álle gebak en pannenkoeken op de kaart.

Meer info

T&Ko
Tiensestraat 65
3000 Leuven

Het T&Ko-duo voorziet ook op bestelling lekkernijen voor particulieren en bedrijven. En ook bij Content, mijn favoriete verpakkingsvrije winkel, zijn de zoete verwennerijen van T&Ko te koop.

Ga je binnenkort ook eens langs bij T&Ko? Laat het me weten, altijd fijn om van jullie te horen. En vinden jullie het leuk om te lezen over mijn favoriete Leuvense hotspots? Wil ik gerust meer over schrijven 🙂

Advertenties

3 gedachtes over “Plantaardig in Leuven: T&Ko

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s