Minder afval

Ook benieuwd naar een leven zonder shampoo? Lees hier meer over de no poo-methode. Alweer een verpakking minder in je pmd-zak!

Sinds ik overgeschakeld ben op de menstruatiecup, bevat mijn restafvalzak alvast geen tampons of maandverbanden meer. Ik zou niet meer terug willen.

Op zoek naar creatieve manieren om de typische berg afval van geschenkverpakkingen en lintjes na de feestdagen te vermijden? Hier vind je makkelijke, originele en misschien zelfs wat gewaagde ideeën om het eens zonder een nieuwe rol inpakpapier te doen.

Geen idee waar je moet beginnen om je afvalberg na elk supermarktbezoek wat in te krimpen? Een alternatief voor de plastic zakjes voor groenten en fruit vind je hier.

Ook voedselverspilling door de supermarkt én jezelf kan je tegengaan. Schiet je al snel in paniek als de koekjes een dag over datum zijn? Misschien kan je gemoedsrust vinden in dit artikel. Ook interessant als je niet zo goed weet wat je precies nog kan opeten na de houdbaarheidsdatum en wat niet.

Ik heb mijn persoonlijke verzorging bijna zero waste gekregen, wat erg fijn is. Over mijn afvalvrije onthaargewoontes met suikerwax en andere ideeën in verband met het lichaam kan je hier lezen.

Ook mijn zero waste deodorant maak ik zelf met dit recept.

Ik hield een heel jaar bij hoeveel afval er aan de deur ging en fotografeerde het ook.

Met een supergemakkelijke fermentatie kan je zelf appelazijn maken van je klokhuizen en schillen. Ideaal om mee te koken, je haar te wassen of te poetsen.

Verpakkingsvrij winkelen in Leuven doe ik bij Content.

Composteren doe ik in mijn geliefde wormenbak.

Ik geef het liefst zero waste en tweedehands cadeaus. Dit zijn de kerstcadeautjes die ik in 2018 gaf.

Advertenties