Energie besparen

Binnenkort zijn jullie (elektrisch) geschokt over alles wat je nog kan doen om minder elektriciteit te verbruiken. Bijvoorbeeld, een nuttige tip van de bomma: Revival van de hooikist

Eigenlijk hangt je comfort niet meteen samen met de temperatuur van je woning, maar met de isolatie van je eigen lichaam. Verdorie, is het zo simpel? 18 graden met een t-shirtje voelt ijskoud, 18 graden met een dikke trui voelt lekker warm. Hier deel ik mijn ervaringen met een lagere binnentemperatuur en heb ik het over het sexappeal van thermisch ondergoed.

Een simpele knutselarij voor achter de chauffage en we voelden meteen het verschil in comfort in ons stadshuisje. In deze post leg ik stap voor stap uit hoe ik mijn hitteschilden maakte.

Energie besparen begint met de bewustwording van je eigen verbruik. Een fantastisch hulpmiddel daarbij is het maandelijks opnemen van je meterstanden. Dankzij dat bewustzijn is ons verbruik van elektriciteit, water en gas erg laag. Benieuwd naar de precieze cijfers? Lees dan zeker verder.

Een van de allergemakkelijkste maatregelen om energie te besparen, is het vermijden van sluipverbruik. Hier heb ik het over de grootste sluipverbruikers: als je deze vermijd, doe je al een stevige duit in je eigen zakje.

Advertenties